Exploring the Powerful Impact of Immersion Experiences

immersion

Welcome to Cebu Island, Philippines

“Hallo allemaal! Mijn naam is Laurine en Michael, en we kijken uit naar onze nieuwe stop in de Filipijnen. We zijn aangekomen op het eiland Cebu, dat in het zuidwesten van de Filipijnen ligt. We vlogen van Manila naar Cebu City, wat ongeveer 1,5 uur duurt. Bij aankomst in deze stad, boekten we onze eerste hotel. De stad is vrij rustig en aangenaam om in te wonen. De volgende ochtend moesten we een bus nemen naar Oslobe.”

Reizen naar Oslobe

“De reden voor onze stop in Cebu is om walvishaaien te zien en hopelijk met hen te kunnen zwemmen. Om de bus te nemen was een beetje ingewikkeld, omdat er geen mogelijkheid is om deze van tevoren te reserveren. We moesten rechtstreeks naar het South Bus Terminal, van waaruit bussen bijna elk uur naar Oslobe in het zuiden vertrekken. Je ticket kost zo’n 250 Filipijnse pesos, wat overeenkomt met enkele euro’s.”

Busreis naar Oslobe

“We hebben ongeveer drie uur en een half in de bus doorgebracht. Er was slechts één stop tijdens de reis. We moesten onze bagage in de bus opbergen, wat ons 200 pesos per bagage kostte. De bus dropt je direct waar je wilt. Gelukkig was ons hotel in Oslapton, dat direct langs de busroute ligt, dus we hoefden niet ver te lopen.”

Walvishaaien ervaring

“Vandaag zijn we op de belangrijkste excursie van onze reis naar de Filipijnen, naar de walvishaaien. We stonden om 4.30 uur op, vlak voor zonsopgang, omdat we om 5.00 uur moesten vertrekken. We hadden een excursie geboekt via ons hotel. De bestuurder kwam om 5.30 uur aan met een bromfiets, dus hij wilde dat we om 5.30 uur met hem mee gingen. Gelukkig hadden we een scooter gehuurd, dus we namen deze en reden naar de ontmoetingsplek.”

De Excursie

“Eenmaal bij de ontmoetingsplaats aangekomen, is het redelijk georganiseerd. Je koopt je ticket voor 500 pesos per persoon en wacht even. Je krijgt een nummer toegewezen en daarna heb je de mogelijkheid om een GoPro te huren. De grote voordelen van de GoPro zijn dat je niet zelf hoeft te filmen als je in het water bent, maar dat een monitor die met je meevaart dat doet. Dit betekent dat je er volledig van kunt genieten.”

Zwemmen met de walvishaaien

“We hadden geen maskers meegenomen, maar we hadden wel onze UV-beschermende shirts aan, want er zijn soms kwallen. Je hoeft geen schoenen mee te nemen om het water in te gaan, want het water is heel helder en er zijn niet veel vissen behalve de walvishaaien zelf. De maskers worden direct op de boot verstrekt en zijn best schoon. Je hoeft niet eens te vechten, want je zult regelmatig afdalen. Wij hebben ongeveer een half uur non-stop gezwommen.”

Traditionele Visvangst en Verkennen van watervallen

“In de namiddag had ik de kans om de vissers te bezoeken en een boottocht te maken om te zien hoe de traditionele visserij werkt. De visserij is vrij simpel: ze trekken aan een draad met veel haken en aas eraan, en geven kleine rukken om de vissen te vangen. Vandaag ontdekken we ook de watervallen in het zuidwesten van het eiland.”

Ontdekken van watervallen

“We bezoeken een bekende waterval tegenover de plek waar we de walvishaaien hebben gezien. Daarna rijden we ongeveer een half uur met de scooter rond de punt van het eiland naar de tweede waterval. Bij de tweede waterval moeten we een gids nemen om ons te begeleiden. De gidsen zijn niet duur en de kosten zijn doorgaans inbegrepen in de toegangsprijs van ongeveer 100 peso’s voor elke waterval.”

Zwemmen in de watervallen

“Bij de watervallen kun je zwemmen en springen, het is echt heel leuk. Als je geluk hebt, kun je bij sommige watervallen je voeten in het water steken en krijg je een vispedicure. Dat betekent dat kleine vissen de dode huid van je voeten eten, wat resulteert in zeer zachte voeten. Dit is zeer aangenaam.”

Onze volgende stap: El Nido

“Steun ons door deze video te delen en abonneer je om de rest van onze avonturen te volgen. Onze volgende stop is El Nido. Uiteraard moeten we eerst een vliegtuig nemen naar Puerto Princesa, maar voordat we dat doen, moeten we een bus nemen naar Sebus City.”

You May Also Like

About the Author: Mike Izzo

3 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *